İçeriğe geç

Kürtçe Kuz Ne Demek

Kürtçede kuz’un anlamı nedir?

Köyümüz coğrafi olarak Sivas’ın kuzeyinde yer aldığı için Kuzey Köy yerine Kuzköy ismi verilmiştir. Bölgemizde Kürtçe lehçesi de kullanılmaktadır. Kuz kelimesinin Kürtçe anlamı kadın organı anlamına gelmektedir. Bu nedenle köyümüzün ismi alay konusu olabilmektedir.

Kadınların kuz ne demek?

Kürtçede “Kuz” kelimesinin “kadın cinsel organı” anlamına gelmesi ve köyün ismiyle dalga geçilmesi üzerine Yaşlılar Meclisi il yönetimine başvurdu. İl genel meclisinin dünkü oturumunda görüşülen isim değişikliği konusu oylanarak karara bağlandı.

Kürtçe Kuzköy ne demek?

Köyün adı Kürtçede “kadının cinsel organı” anlamına gelen Kuzköy olduğundan, 2016 yılında köylülerin talebi üzerine eski ismin “güneş görmeyen yer” anlamına gelen Zımak ismine değiştirilmesi istenmiş, ancak köy tüm resmi kayıtlarda Kuzköy olarak geçmektedir.

Kürtçe Kuzzulkurt nedir?

Qiwizilqurt kelimesi, sonbaharda çayırlarda yaşayan, saman benzeri bir kesenin içinde kamufle olan zehirli bir kurt anlamına geliyor.

Kürtlerde kuzu ne anlama gelir?

Lamm. berx ê(a) min; Çocuğumun ruhuna uygun bir hitap.

Kuz nedir argo?

Kuzen anlamına gelir, * * * şeklinde kısaltılmıştır.

Kızanım kime denir?

Birçok farklı kırsal alanda, köylerde ve kasabalarda öfkeli çocuklar için kullanılır. Bazı bölgelerde “boy” veya “lad” yerine “girl” kelimesi kullanılır.

Karı kız ne demek?

Wife, bir erkekle evli olan bir kadının o erkeğe (kocaya) göre akrabalık durumudur. Türkçede bayan kelimesi ve nadiren Arapça zevce kelimesi aynı anlamda kullanılır. Wife kelimesi hem günlük dilde kadın anlamında hem de hanım anlamında kullanılır.

Kuz ne demek tarih?

Kuzay kelimesinin kökü olan “Kuz”, Eski Türkçede “gölge” anlamına gelir. “Kuzey” ise gölgedeki alan anlamına gelir.

Kürtçe evin türkçe ne demek?

Evin isminin kökeni ve etimolojisi. Genellikle Kürtçe ve Türkçe dillerinde kullanılır ve farklı anlamları vardır. Kürtçe anlamı: Evin ismi Kürtçede “sevgi, şefkat” anlamına gelir. Bu anlam, ismin taşıyıcısının sevgi dolu, duygusal ve sıcak bir karaktere sahip olduğunu gösterir.

Kürtçe cı ne demek?

çi kelimesinin Kürtçe-Türkçe sözlükteki anlamı Çi bû; Ne oldu? Ne?

Kürtçe ne kökenli?

Kürtçe veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İran dillerinin kuzeybatı İran koluna ait olup, doğu ve güneydoğu Türkiye, kuzey Suriye, kuzey ve kuzeydoğu Irak ile batı İran’da yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Kuzel kurt ne demek?

[1] Öfke ve hiddeti ifade eden bir kelime. Genellikle can sıkıntısını ifade eder.

Mıdı tenyo ne demek?

> Mıdı Tenyo son zamanlarda popüler hale gelen bir ifadedir. İnsanların günlük konuşmalarında sıklıkla kullandıkları bu ifade, şaşkınlık veya patlamayı ifade etmek için kullanılır. Oh yeah Mıdı Tenyo tamamen kişisel bir ifadedir ve anlamı kişiden kişiye değişir.

Quzıl qurd ne demek?

Kahta Muhtar | Kürtçede güzel bir söz vardır: “quzıl gurd”. Anlamı “Sen benim her mevsim açan tek çiçeğimsin”.

Kuzin anlamı nedir?

Kuzen, bir kişinin ebeveynlerinin kardeşlerinin çocuklarından herhangi biridir. Kuzenler için kullanılan kuzen kelimesi, günümüzde giderek kullanımdan kaybolmaktadır. Bir amcanın teyzesi, amcası ve çocukları o kişinin kuzenleridir.

Kuz reşe ne demek?

Anlamına baktım, “reşit kız” anlamına geliyormuş. Sözlük, dışarıda kuvvetli bir rüzgar olduğunu söylüyor.

Kuz ne demek tarih?

Kuzay kelimesinin kökü olan “Kuz”, Eski Türkçede “gölge” anlamına gelir. “Kuzey” ise gölgedeki alan anlamına gelir.

Kürtçe de teno ne anlama gelir?

Kelime Tanrı. Rap ​​anlamında aynı Tanrı. Hata bir kişide olduğunda.

Tavsiyeli Bağlantılar: Boykot Nasıl Başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir