İçeriğe geç

Kek Sıcak Fırına Mı Atılır Soğuk Fırına Mı

Kek en iyi hangi fırın ayarında pişer?

Kek pişirirken genellikle üst/alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez. Kek tarifinde belirtilen sıcaklık genellikle 160-180°C arasındadır.

Kek yaparken fırın önceden ısıtılır mı?

Kekinizi hazırlamaya başlamadan önce fırını önceden ısıtmayı unutmayın. Fırınınızı klasik bir kekin pişirme sıcaklığına, yani 180 dereceye önceden ısıtın. Isıtmaya başlayın. Kekinizi soğuk fırına koymayın. Sıcak fırında pişirilen kekler hacimli, eşit dokulu, iyi pişmiş kekler olur.

Kekin güzel kabarması için ne yapmalıyım?

Kabartma Tozu veya Soda Nasıl Doğru Ölçülür Genellikle, bir fincan un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru ayarlamak kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Çok fazla kabartma tozu kekin tadını etkileyebilir; çok az kullanırsanız kek yapışkan olabilir ve kabarmaz.

Kek sıcakken mi çevrilir soğukken mi?

İşte keki kalıptan kolayca çıkarmanın yolu: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve tabanına ve çevresine un serpin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez koyun, kalıbı ters çevirin ve bekleyin.

Kek fanlı fırında mı pişer fansız mı?

Ayrıca konveksiyonlu fırınlarda, yiyeceklerin üzerinde oluşan buhar daha az yoğunlaşır ve buhar daha hızlı dışarı çıktığı için yiyeceklerin üstü daha çıtır pişer. Bu özellik özellikle kek, kurabiye, ekmek gibi hamur işleri pişirirken ve et, sebze gibi yiyecekleri kızartırken tercih edilir.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?

Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi yerleştirilerek de yumuşak bir kıvam elde edilebilir. Katı ve sıvı maddelerin oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Kek yaparken fırın sıcak mı olmalı soğuk mu?

Kek, fırın ısındıktan sonra fırına yerleştirilmelidir. Kekinizi soğuk fırına koyarsanız, hamur daha sonra kabarır. Lezzetli kekler hazırlamak için bir diğer ipucu da fırını konveksiyon olmadan çalıştırmaktır.

Kabaran kekin sönmemesi için ne yapmalı?

Kek piştikten sonra bir süre fırında bekletin. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlamış olursunuz.

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?

Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.

Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?

Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.

Kekin unu az gelirse ne olur?

Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!

Keke neden su konur?

Kek karışımından yoğurdu veya sütü çıkarırsak, aslında birkaç alternatif malzemeyle kalırız. Portakal suyu, çay veya su gibi meyve suları eklemek. Aslında en kolay yol su eklemektir. Keklerinize su eklerseniz, keklerinizin daha hafif bir kıvam aldığını fark etmezsiniz.

Kek önceden ısıtılmış fırına mı?

Mükemmel kabarık kekler yapmak için en iyi müttefikiniz bir fırın termometresi olmalıdır. Fırını yeterince önceden ısıtmalı ve kek pişerken fırın kapağını açmaktan kaçınmalısınız. Aksi takdirde, başlangıçta kabarık görünen kek, fırından çıkarıldığında kısa bir süre sonra çökebilir.

Kek sıcakken mi süt dökülür soğukken mi?

*Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. İsterseniz kekinizin üzerine muhallebi, çikolata sosu veya beyaz çikolata sosu dökebilirsiniz.

Keki ne zaman ters çevirebilirim?

Kek karışımımızı kalıba döküp önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 50 dakika pişirelim. Sürenin sonunda kekimizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim. Kalıbımızı servis tabağına ters çevirip istediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.

Kekin içi hangi ayarda pişer?

Fırınınızın sıcaklığını 120 dereceye düşürün. Sadece fırının altını açın, üstünü değil. Kekinizi bu düşük sıcaklıkta 15-20 dakika pişirin. Bu şekilde üst kısmı yanmaz ve alt ve iç kısmı iyice pişer.

Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?

Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.

Fırında fan işareti hangisi?

Ortada fan sembolü bulunan alt ve üst sıra: Alt ve üst ısıtıcıların ve arka duvardaki fanın açık olduğu anlamına gelir. Isı fırının her yerine eşit ve hızlı bir şekilde dağılır. Sağ alt köşede kar tanesi bulunan damla işareti: Isıtma sağlamaz.

Kek hangi ayarda pişer arçelik?

Fırını önceden ısıtın. Kek yapmaya başlamadan önce Arçelik ankastre fırınınızı 180 dereceye kadar önceden ısıttığınızdan emin olun. Kabarık bir kek yapmanın bir diğer önemli malzemesi; şekeri ve yumurtaları iyice çırpın! Şekerin tamamen eridiğinden emin olana kadar karıştırmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir