İçeriğe geç

Bağnaz Fikirli Ne Demek

Bağnaz bakış ne demek?

“Taassup, bir hoşgörüsüzlük halidir, bir düşünceyi, görüşü veya tutumu tartışma ve eleştiriden uzak tutma veya onu en uç biçimiyle benimseme durumudur.” “Gericilik ise, toplumdaki çağdaş değerlere ve yeniliklere değer vermeyen, her bakımdan eskiyi özleyen veya eski düzeni yaşamaya çalışan bakış açısıdır.”

Bağnaz argo mu?

(sıfat) bağnaz, bağnaz, bağnaz, bağnaz (argo)

Bağnaz nedir TDK?

2006 tarihli Ötüken Türkçe Sözlüğü’nde bağnaz kelimesi şu anlamlara geliyor: “[Almanca: banause / E. Yunanca: banausos (eğitimsiz, cahil)]. S. Bir fikre aşırı ve körü körüne bağlı kalıp, bunun dışındaki fikirleri reddetme; tutucu; fanatik (1935)”.

Banaz mı bağnaz mı?

Fanatik kelimesi, bir fikre veya inanca aşırı bağlı olan ve o fikir veya inancın ötesine geçen hiçbir şeyi kabul etmeyen kişiler için kullanılır. Aynı şekilde TDK tarafından da bu anlamıyla ifade edilmiştir.

Bağnazlık insan ne demek?

Fanatik kavramı, bir fikre veya inanca körü körüne bağlı kalan ve başka kimseyi düşünmeyen kişi anlamına gelir. Modern İngilizce sözlüklerde, bağnazlık “katı”, “aşırı”, “fanatik”, “hoşgörüsüzlük”, “hoşgörüsüzlük”, “korkaklık”, “yanlış davranış”, “boyun eğmeyen”, “katı”, “sert”, “şiddetli” anlamına gelir.

Bağnaz kime denir?

Fanatik kelimesi birçok kişi tarafından kullanılır. Genellikle bir konu hakkında bir fikre inanan ve hiçbir koşulda bu fikirden vazgeçmeyecek kişiler için kullanılır. Fanatik kelimesi inandıkları fikirlerden sapmayan bireyler için kullanılır.

Argo kime denir?

Argo terimi günlük konuşma dilinden gelir ama her zaman kullanılmaz veya hoş görülmez; kabadayılar, serseriler veya eğitimsiz kişiler tarafından kullanılan bir kelime, ifade veya deyimdir.

Fanatik bağnaz ne demek?

Dini bağnazlık (eşanlamları: fanatizm veya bağnazlık) veya bağnazlık, bir dine karşı saplantılı olmaktır.

Haplanmak ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Tüylenme.

Radikal düşünmek ne demek?

Radikalizm, başlı başına aşırı bir siyasi görüşe inanmak veya onu desteklemek veya aşırı olmayan veya aşırı unsurlara sahip aşırı bir görüş olarak doğmamış bir siyasi düşünceyi yeniden düşünmek anlamına gelebilir. Aşırılığın anlaşılması öznel olabileceği gibi, radikalizme bakış açısı da öznel olabilir.

Bağnaz ne demek bulmaca?

Başkalarının fikirlerini eleştirmede aşırıya kaçan ve kendi düşüncelerini mutlak gerçek olarak gören kişilere fanatik denir. Bigotry (büyüklük taslama) kelimesinden türetilen bigot (büyük kafalılık) kelimesi, bigot (büyük kafalılık) kelimesiyle eş anlamlıdır.

Vandal ne demek argo?

İsa’nın ilk yıllarında yaşamış ve Roma İmparatorluğu ile savaşlarındaki acımasızlıklarıyla ünlenen Doğu Cermen halkı. Vandalizm: Antik kültürel ve sanatsal anıtların tahrip edilmesi anlamına gelir. Değerini bilmeyen kişi veya kişilere denir.

Bencil ne demek?

Bencil; yalnızca kendi çıkarlarını düşünen, başkalarının bakış açılarını dikkate almayan ve kendi isteklerini her şeyin üstünde tutan kişileri ifade eder.

Aymaz demek ne demek?

adj. ve I. (ay-maz, ay-mak isim-fiil eki formülüyle) günlük konuşma dili. Çevresinde olup bitenlerden habersizdir ve pervasızdır.

Cahilin anlamı ne?

“Cahil” kelimesi, farkında olmayan veya bilişsel uyumsuzluk ve diğer bilişsel bozukluklar yaşayan bir kişiyi tanımlayan bir sıfattır ve önemli bilgi veya gerçeklerden habersiz olan insanları tanımlayabilir.

Bağnazlık ve taassup ne demek?

[1] Bir fikre veya inanca aşırı derecede bağlı olma ve başka hiçbir şey düşünememe durumu, bağnazlık.

Yobaz düşünce nedir?

Fanatik kelimesi, bir bakış açısına, düşünceye veya dine dair aşırı bir görüşe veya anlayışa bağlı olmak anlamına gelir. Toplumda da bu şekilde kullanılır. Bu nokta, sözlükte okuyucuya, bağnaz bir zihniyete sahip insanların başkalarına baskı yapma eğiliminde olmasından dolayı da görünür.

Bağnaz ne demek bulmaca?

Başkalarının fikirlerini eleştirmede aşırıya kaçan ve kendi düşüncelerini mutlak gerçek olarak gören kişilere fanatik denir. Bigotry (büyüklük taslama) kelimesinden türetilen bigot (büyük kafalılık) kelimesi, bigot (büyük kafalılık) kelimesiyle eş anlamlıdır.

Fanatik bağnaz ne demek?

Dini bağnazlık (eşanlamları: fanatizm veya bağnazlık) veya bağnazlık, bir dine karşı saplantılı olmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir