Trabzon yöresine ait kaygana nasıl yapılır?
Yumurtayı çırpalım, sütü, yoğurdu ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Son olarak maydanozu ekleyip krep tavasına 1 yemek kaşığı yağ koyalım. 1 kepçe hamur döküp çok fazla kızartmadan iki tarafını da pişirelim. Her piştiğinde 1 yemek kaşığı yağ eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Kaygana içinde ne var?
Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı un, 1/2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz, 1/2 su bardağı ince kıyılmış dereotu, 1/2 su bardağı ince kıyılmış yeşil soğan, tuz, zeytinyağı.
Kaygana hangi yöreye ait?
Kaygana, Erzurum ve Karadeniz bölgesinden geldiği söylenen bir yumurta yemeğidir. Bol tereyağı ile hazırlanan bir omlet türüdür. Hazırlaması çok kolay, lezzetli ve doyurucu bir kahvaltıdır. 👉 Tarifler/Vejetaryen Yemek Tarifleri/Kaygana.
Kaygana tatlısı nedir?
Kaygan, yumurta benzeri bir yiyecektir. Batı mutfağındaki omlete benzer. Bugünkü tarifte hamsi ve közlenmiş sebzeler gibi daha doyurucu malzemeler yer alır. Karadeniz bölgesine veya Erzurum kültürüne ait olduğu söylenir.
Kaygana sağlıklı mı?
Kaygana, esas olarak Karadeniz bölgesi ve Erzurum ile ilişkilendirilen bir lezzettir. Yumurta eklenmesi onu besleyici hale getirir ve ayrıca ekmeğin atılmasını önleyerek sürdürülebilir mutfağa katkıda bulunur. Karadeniz bölgesi, mutfak açısından zengin bir bölgedir.
Patates kaygana nasıl yapılır?
Patates kayganası nasıl hazırlanır: Soyulmuş ve yıkanmış patatesler bir kaseye rendelenir. Kıyılmış maydanoz, un, tuz, yumurta ve baharatlar eklenip bir kaşıkla ezilir. Tavaya yağ eklenir ve ısıtılır. Karışımı sıcak bir tavaya dökün ve bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirip kızartın.
Kayganaya peynir konur mu?
Kaygana’nın ana malzemeleri peynir ve maydanozdur. İsterseniz peynir ve maydanoz yerine çedar peyniri, salam, süzme peynir, dereotu gibi farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz.
Yumurtalı ekmek kayganası nasıl yapılır?
Bir karıştırma kabında yumurta ve sütü çırpın. Ekmek dilimlerini karışıma batırın ve ön ve arka taraflarından yağda kızartın. Üzerine maydanoz ve siyah kimyon serpin. Servis tabağında servis edin.
Hamsi kaygana nedir?
Hamsi kayanası genellikle Karadeniz kahvaltısında tüketilir. Yumurta, mısır unu ve turşu hamsi içeren bu tarif besin içeriğiyle öne çıkar. Hamsi kremasını kahvaltıda veya diğer öğünlerde servis edebilirsiniz.
Kayganaya kabartma tozu konulur mu?
Kaygana nasıl hazırlanır: Un, su, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaseye koyun ve hafifçe sıvı hale gelene kadar karıştırın. Tepsi ısıtılır ve yağlanır. Bir kepçe yardımıyla sıvı hamur sıcak tepsiye dökülür. Piştikten sonra servis edilir.
Sebzeli kaygana nedir?
Kaygana; Aslında sebzeli krep veya sebzeli omlet de diyebileceğimiz bir tür yumurta yemeğidir. Kayganayı birçok yörede görmemize rağmen en meşhur ve bilinen versiyonu Karadeniz mutfağına ait olanıdır.
Galacoş hangi yöreye ait?
Galacoş Tarifi – Pratik Tarifler | -YouTube. Bu içerik şu anda mevcut değil. Galacoş, Bayburt yöresinin en lezzetli lezzetlerinden biridir.
1 kaygana kaç gram?
Kalori BilgisiBesin Değeri100 gramda 1 porsiyon (195 g)Protein7,8 g15,2 gYağ9,3 g18,2 gKolesterol139,6 mg273,0 mgA Vitamini159,9 IU312.
Yumurta kaygana ne demek?
Kaygana isminin anlamına baktığımızda “kaygan” kelimesinden türediğini görebiliriz. Zengin yumurta ve tereyağı içeriğiyle anlatılan bu tat, Kayaya ismiyle günümüze kadar gelmiştir.
Giresun’un tatlısı nedir?
Tel Kadayıf, Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde ağırlıklı olarak tatlı olarak tüketilir. Hatta ilk basılı yemek kitabı olan Melceü’t-Tabbâhîn’de çok çeşitli Kadayıf tarifleri yer alır. Tel Kadayıf, Türk mutfağının ve Giresun mutfağının en popüler tatlılarından biridir.
Sade kaygana tarifi nasıl yapılır?
Basit bir kaygana tarifi (otsuz) nasıl yapılır? Yumurtaları ve unu iyice karıştırın. Su, süt, tuz ve 1 yemek kaşığı yağı ekleyin ve yağlanmış teflon tavaya iyice karıştırın. Tavanın büyüklüğüne bağlı olarak 2 kepçe hamur ekleyin ve her iki tarafını da pişirin. Kreplerinizi çevirmek için ince bir tahta kaşık kullanabilirsiniz.
Kayganaya kabartma tozu konulur mu?
Kaygana nasıl hazırlanır: Un, su, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaseye koyun ve hafifçe sıvı hale gelene kadar karıştırın. Tepsi ısıtılır ve yağlanır. Bir kepçe yardımıyla sıvı hamur sıcak tepsiye dökülür. Piştikten sonra servis edilir.
Yumurtalı ekmek kayganası nasıl yapılır?
Bir karıştırma kabında yumurta ve sütü çırpın. Ekmek dilimlerini karışıma batırın ve ön ve arka taraflarından yağda kızartın. Üzerine maydanoz ve siyah kimyon serpin. Servis tabağında servis edin.
Hamsi kayganası nedir?
Hamsi kayanası genellikle Karadeniz kahvaltısında tüketilir. Yumurta, mısır unu ve turşu hamsi içeren bu tarif besin içeriğiyle öne çıkar. Hamsi kremasını kahvaltıda veya diğer öğünlerde servis edebilirsiniz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Sunucu Ne Demek Tdk